سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
اندیشه، حکمت را ثمر می دهد . [امام علی علیه السلام]
 
امروز: دوشنبه 103 آذر 5

 

گزارش خبری تصویری مهر

وداع مردم با اسطوره شعر محلی جنوب/ «شمسی‌زاده» خاکسپاری شد

شناسه? خبر: 2522757 - سه‌شنبه 4 فروردین 1394 - 14:12

گناوه - مردم جنوب ایران آمدند تا با اسطوره و ملک الشعرای شعر محلی جنوب زنده یاد ایرج شمسی زاده وادع کنند و چه زیبا وداع کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، استاد ایرج شمسی زاده از نوادر شعر محلی در ایران زمین است که در سال 1321 در محله عبدامام شهر گناوه چشم به جهان گشود و در شامگاه 29 اسفندماه 1393 چشم از جهان فرو بست.

زنده یاد شمسی زاده از مفاخر شعری استان بوشهر و از معاصران زنده یاد منوچهر آتشی و دیگر بزرگان شعر استان بوشهر چون علی باباچاهی، بیابانی و ... است.

این شاعر برجسته جنوب کشور در سرودن شعر به زبان محلی گناوه ای تبحر بسیار زیادی داشت و در این گونه شعری صاحب سبک بود به گونه ای که بسیاری از شاعران جنوب کشور وی را احیاگر شعر محلی در جنوب کشور دانسته و به وی لقب ملک الشعرای شعر محلی جنوب ایران زمین داده اند. 

هر چند اشعار کلاسیک استاد شمسی زاده در سایه اشعار برجسته و مشهور محلی وی برای عامه مردم کمتر شناخته شده است ولی وی در سرودن اشعار کلاسیک نیز از بزرگان شعر جنوب به زعم بسیاری از شاعران و شعرشناسان به شمار می آید که شعر مشهور خلیج فارس و این بندر عزیز من اینجا گناوه است بیانگر و موید این مطلب است.

زنده یاد شمسی زاده در سال 1356 در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و داشتن تحصیلات مرتبط همراه با ذوق سرشار شعری از وی شاعری بلندآوازه و مسلط به انواع شعر ساخت.

از وی به عنوان نخستین کارشناس زبان و ادبیات فارسی در شهرستان گناوه یاد می شود که سال ها در مدارس مختلف این شهرستان به تعیلم پرداخت تا سرانجام بازنشسته شد.

شاید گزافه نباشد اگر که بگوییم بیشتر شاعران گناوه درنتیجه تلاش های ادبی این مرد شعر جنوب به شاعری روی آورده اند؛ آنچنان که همه شاعران گناوه وی را چون پدری مهربان دوست داشتند و از رهنمودهای کارآمدش در عرصه شعر و داستان بهره ها بردند.

در شعر شمسی زاده عشق به ایران زمین و زادگاهش موج می زند و این عشق به میهن را ما می توانیم در شعر خلیج فارس و عشق به بندرگناوه را در شعر این بندر عزیز ببینیم و به همین علت است که مردم گناوه نیز با شعر ایرج شمسی زاده زندگی می کنند و با این شعر لحظه های عمر خود را نفس می کشند.

در استان بوشهر نیز استاد شمسی زاده که در شعر با نام ایرجو تخلص می کرد، از شهرتی بسیار برخوردار است و همگان با اشعار سیاسی اجتماعی وی که با بیانی طنز و پر مغز سروده است آشنایی کامل دارند.

از جمله ویژگی های برجسته زنده یاد شمسی زاده مردمداری و عشق به همشهریانش بود که عشق بی پایان مردم گناوه به این اسطوره شعر محلی جنوب ایران را باید در همین یک نکته زیبا جستجو کرد.

در سال 1392 در آیین بزرگداشت استاد شمسی زاده از گزینه سروده های وی در آیینی باشکوه در تالار میلاد گناوه رونمایی شد و این کتابچه را می توان به گونه ای تنها کتاب شعری استاد شمسی زاده در طول عمر با برکت وی دانست که به همت یکی از دوستدارانش به چاپ رسید.

وی تسلط بسیار عجیبی به تاریخ ایران داشت و در اشعار حماسی، سیاسی، اجتماعی او به روشنی می توان ردپای این ویژگی برجسته را هم در اشعار کلاسیک و هم در اشعار محلی پیدا کرد.

در نقد شعر نیز صاحب نظر بسیار چیره دستی بود و معمولا شاعران گناوه از وی برای نقد اشعار خودشان در هر ساعت از شبانه روز بهره می گرفتند و عجیب اینجا بود که استاد برای این کار همیشه با درایت و حوصله بسیار به نقادی می پرداختند.

از جمله مشهورترین سروده های محلی این نابغه شعر جنوب می توان به عیده بیو، آهای مردم، زن ذلیل، ویمونویمو، سرخ آویده سوزآویده صحرا چه قشنگه و ... یاد کرد.

«شمسی‌زاده» خاکسپاری شد

امروز آیین تشییع و خاکسپاری این ابرمرد شعر جنوب ایران با حضور شاعران استان های مختلف کشور، مسئولان استانی و شهرستان گناوه، هنرمندان و اهالی رسانه و ورزش استان بوشهر و مردم قدرشناس شهرستان گناوه در آرمستان شهر گناوه برگزار شد و استاد شمسی زاده به عنوان نخستین هنرمند گناوه در قطعه هنرمندان آرامستان گناوه آرام گرفت.

در این آیین که در میان سوز آه و اشک دوستداران و هنرمندان استان بوشهر در فراق استاد شمسی زاده برگزار شد، چندین هزار نفر حضور داشتند که برخی این آیین تشییع را در گناوه کم سابقه توصیف کردند.

در این مراسم سرود ای ایران پخش شد که با همخوانی جمعیت حاضر برای چند دقیقه حالت خاصی به فضا داد و همخوانی این جمعیت چندین هزار نفری در اجرای این سرود بسیار زیبا بود.
تابوت استاد شمسی زاده مزین به پرچم ایران بود که این نشان از قدرشناسی مردم گناوه در قدردانی شاعری است که عمری حرف دل خود را در شعر طنزآمیز استاد شمسی زاده جلوه گر می دیدند و وی را زبان گویای جامعه خود می دانستند.

پس از آن حمید ولی زاده غزلی از حافظ با نی محزون استاد عباس سلامی زاده و محمد سلمانپور خواند و فرج الله کمالی شاعر محلی سرای پرآوازه دشتستانی و یار دیرین ایرج با خواندن  قطعه شعری ادای احترام به وی کرد.

آرش شمسی زاده پسر ارشد زنده یاد ایرج شمسی زاده ضمن تقدیر از حضور باشکوه مسئولان، اهالی فرهنگ و هنر و رسانه و مردم دوستداشتنی گناوه بالای سن رفت و غزل سیاه بهار پدرش را خواند.

 پس از آن نماز خوانده شد و تشییع تا قطعه هنرمندان با بدرقه گرم و پرشور مردم در میان حزن و اندوه انجام گرفت.

در این مراسم شخصیت های سیاسی، فرهنگی و هنری از سراسر استان بوشهر و استانهای فارس، هرمزگان، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان، تهران، و بسیاری نقاط دیگر شرکت کرده بودند.

در این مراسم دکتر هوایی مدیرکل مقررات ملی ساختمان وزرات راه و شهرسازی، مدیرکل حوزه استاندار بوشهر، مشاورین استاندار بوشهر، مدیرکل شیلات استان بوشهر، اعضای شورای شهر بوشهر، فرماندار و مسئولان شهرستان گناوه و بوشهر، مسئولان و اعضای انجمن آدینه ادبی، انجمن هنرهای تجسمی، انجمن خوشنویسی، انجمن موسیقی، انجمن داستان نویسی، انجمن عکاسان گناوه حضور داشتند.

از هنرمندان تئاتر و موسیقی بوشهری می توان به محسن شریفیان، آکا صفوی، ایرج صغیری و برادران حق پرست، از شاعران بوشهری و دشتستانی علی هوشمند، فرج الله کمالی، محمد غلامی، بانو معصومه خدادادی، امان الله ابراهیمی، حسین عسکری، جواد نگهبان، قاسم اپرانی، سید طالب هاشمی، احمد انصاری و نگین تاجی، اشاره کرد.

از اصحاب رسانه مازیار هوشمند مدیر مسئول روزنامه عسلویه و سایت بیستان، دکتر کریم جعفری مدیر مسئول روزنامه بامداد جنوب و خبرنگاران و عکاسان هفته نامه و سایت نسیم جنوب، پیغام و خلیج فارس و فعالان سیاسی و نویسندگان سیروس بنه گزی، خضر خلیلی، امان الله شجاعی، قدرت الله رحیمی، مرتضی سراجی، پرویز هوشیار، محمد دادفر، خورشید فقیه و داریوش غریب زاده از کارگردانان بوشهری را می توان نام برد


 نوشته شده توسط محمد غلامی در شنبه 94/2/12 و ساعت 2:49 عصر | نظرات دیگران()
درباره خودم

ادبیات و فرهنگ
محمد غلامی
شعر ، خاطره ، مقاله و...

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 137
بازدید دیروز: 63
مجموع بازدیدها: 474322
جستجو در صفحه

لینک دوستان
بنارانه
لحظه های آبی( سروده های فضل ا... قاسمی)
اندیشه نگار
ل ن گ هــــــــک ف ش !
پایگاه خبری تحلیلی فرزانگان امیدوار
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
دیباچه
جمله های طلایی و مطالب گوناگون
طراحی سایت و تولید نرم افزار تحت وب
پارمیدای عاشق
افســـــــــــونگــــر
جاده های مه آلود
جوان ایرانی
عصر پادشاهان
وبلاگ شخصی مهندس محی الدین اله دادی
•°•°•دختـــــــــــرونه هـــای خاص مــــــــــــن•°•°•
بلوچستان
رایحه ی انتظار
اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی
نغمه ی عاشقی
بهارانه
محمد جهانی
کانون فرهنگی شهدا
پژواک
سایت مشاوره بهترین تمبرهای جهان دکترسخنیdr.sokhani stamp
****شهرستان بجنورد****
کلکسیون تمبرخانواده شهید محمدسخنی وجمیله رمضان
+O
سایت طنز و کاریکاتور دکتررحمت سخنی
ما با ولایت زنده ایم
عمو
سلام دوستان عزیزم به وبلاگ جبهه بیداری اسلامی خوش آمدید
طراوت باران
نیمکت آخر
تنهایی......!!!!!!
تعمیرات تخصصی انواع پرینتر لیزری اچ پی HP رنگی و تک رنگ و اسکنر
هستی تنهاااااا.....
►▌ رنگارنگ ▌ ◄
♥نقطه سر قبر♥
.: شهر عشق :.
تراوشات یک ذهن زیبا
پیامنمای جامع
بوی سیب
سایت روستای چشام
نرگس 1
فقط عشقو لانه ها وارید شوند
*×*عاشقانه ای برای تو*×*
رازهای موفقیت زندگی
دوره گرد...طبیب دوار بطبه...
برادران شهید هاشمی
شهداشرمنده ایم _شهرستان بجنورد
به تلخی عسل
عشق
@@@باران@@@
دریایی از غم
غدیریه
ऌ عاشق بی معشوق ऌ
گروه اینترنتی جرقه ایرانی
.:مطالب جدید18+ :.
غزل باران
wanted
آتیه سازان اهواز
دُرُخـــــــــــــــــــــــش
رویابین
اهلبیت (ع)،کشتی نجات ما...
کنیز مادر
نوری چایی_بیجار
روان شناسی * 心理学 * psychology
صاعقه
تینا!!!!
مهربانی
خیارج سرای من است
شَبـَــــــــــــــکَة المِشـــــــــــــکاة الإسلامیــــــــــة
مشق عشق ناز
سکوت پرسروصدا
دخترونه
ماه مهربان من
خودم وخودش

آشنایی با زبان تات
دلنوشته های یه عاشق!
علم نانو در زندگی
جامع ترین وبلاگ خبری
مهندسی پیوند ارتباط داده ها ICT - DCL
شایگان♥®♥
خواندنی های ایران جهان
احساس ابری
حرف های نگفته دلهای شکسته بارانی از غم
چیزهای جالب
متن ترانه ماندگارترین آهنگ های ایرانی
☻☺♫♪ دو دخـــــــتـــر ♣ ♠
به بهترین وبلاگ سرگرمی خوش امدید
جـــــــــــوکـ فــــــــــا
افسانه ی دونگ یی
محمدملکی
دوستانه
جوک و خنده
$عسل، شیرینی قلبها$
fazestan
زادگاهم بنارآبشیرین را دوست میدارم
قلب خــــــــــــاکی نوجوونی
Love
جزیره صداها
معماری
ساعت شنی
سایت گوناگون دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب پزشکی قانونی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب سالمندان دکتررحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
طب اورژانس دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
داستانهای واقعی روابط عمومی Dr.Rahmat Sokhani
لوگوی دوستان
پیوندهای روزانه
خبر نامه